Gezonde voeding

Wij vinden het belangrijk dat we onze kinderen gezonde voeding aanbieden en gezond leren eten. Jong geleerd is oud gedaan! Ons voedingsbeleid is gebaseerd op adviezen van het voedingscentrum.

Om 9.30 uur eten we fruit (appel/peer/banaan) met de kinderen en drinken we thee of water. Om 15.00 uur krijgen ze thee of water met een koekje/soepstengel, om 16.15 uur nogmaals fruit. Het standaard fruit wordt af en toe uitgebreid met (water)meloen, ander seizoensfruit of groente.

De lunch bestaat uit bruin brood en een beker melk. De kinderen hebben de keuze uit zuivelspread, plakjes kaas en pindakaas op de eerste boterham. I.v.m. de schadelijke gevolgen van te veel vitamine A bieden wij geen smeerworst aan op brood.
Wij geven de kinderen op de peutergroepen maximaal 1 boterham met zoet beleg (vruchtenhagel, halvajam, appelstroop). I.v.m. de hoeveelheid verzadigde vetten in chocoladebeleg bieden we dit niet aan. Daarnaast zorgen we ook voor gezonde variaties zoals een eitje, komkommer of tomaat op brood.

Als uw kind jarig is mag het natuurlijk trakteren. Wij verzoeken u om niet op snoep of chips te trakteren. Voor gezonde of niet eetbare traktatie ideeën kunt u altijd bij de pedagogisch medewerkster van de groep terecht en vlak voordat uw kind jarig is krijgt u een brief met traktatietips mee.

Hij is helemaal weg van Snoopy

Wij brengen ons zoontje nu ruim een jaar naar Snoopy.

Google review, René Jurgens

Blos kinderopvang

Snoopy is onderdeel van BLOS kinderopvang. Samen werken wij aan toegankelijke, kwalitatieve en [...]

[dc_social_wall id="7982"]