Cursus babymassage

Vanaf maart 2020 gaat bij Snoopy de cursus Babymassage weer van start. Deze cursus wordt gegeven door Belinde Kollmann, werkzaam bij praktijk voor Fysiotherapie Houwer &Ruijs. Details: Data:            maart: 6, 13, 20, 27 april: 3 van 9.30-11.00 uur. Locatie:         Kinderopvang Snoopy, Tesselschadelaan 2, Apeldoorn. Leeftijd         baby: vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden oud. Kosten           € 100,- inclusief reader en koffie/thee Aanmelden: info@kinderopvang-snoopy.nl. Voor specifieke vragen over de cursus kunt u contact opnemen met : Belinde  Kollmann E-mail bkollmann@houwerenruijs.nl Tel: 06 - 21 87 15 14

Blos kinderopvang

Snoopy is onderdeel van BLOS kinderopvang. Samen werken wij aan toegankelijke, kwalitatieve en toekomstbestendige kinderopvang. Onze missie... 'Bij BLOS laten wij kinderen zichzelf zijn en helpen wij ze zich te ontwikkelen tot gelukkige mensen.' BLOS kinderopvang biedt opvang en zorg voor jouw dierbaarste bezit. Maar dat niet alleen, bij BLOS dragen we bij aan de ontwikkeling van jouw kind. Kinderopvang betekent voor ons samenwerken met jou als ouder in de opvoeding en begeleiding van jouw kind in de belangrijkste ontwikkelingsfase van zijn of haar leven. Wij nemen deze verantwoordelijkheid heel serieus. Wij vinden het belangrijk dat jouw kind opgroeit tot een persoon die eigen keuzes maakt en respectvol met anderen en hun omgeving omgaat. Onze jarenlange ervaring vormt de basis voor onze visie en ons handelen in de praktijk.

Themamaand

Afgelopen periode hebben wij gewerkt rond het thema ‘Winter’. Op maandag 17 Februari starten wij met een nieuw thema: Ik & mijn familie Tijdens de themamaand ondernemen wij allerlei ontwikkelingsgerichte activiteiten, die aansluiten bij dit thema. Spelenderwijs verbreden kinderen hun kennis over het onderwerp en wordt hun ontwikkeling gestimuleerd. Een greep uit de thema activiteiten van aankomende maand:  * Gezichten knutselen door ogen/neuzen/monden te knippen uit magazines. (Heeft u nog oude magazines waar wij uit mogen knippen dan kunt u die afgeven bij de medewerksters van de groep). * Een ‘Dit ben ik’ werkblad wat u samen met uw kind kunt invullen en afgeven op de groep. Deze hangen we op in de groep. * Broers en zussen van de BSO komen voorlezen op de groep. * De opa’s en oma’s van de Matenhof komen 27 februari hier op bezoek! Heeft u thuis nog een leuk boek dat aansluit op het thema? Dan zouden wij daar graag op de groep uit willen voorlezen. (Wilt u het boek voorzien van naam?)  De themamaand bestaat altijd uit een aantal kernactiviteiten:  * 2 kook- en bak activiteiten. * 2 uitstapjes. * 4 uitdagende activiteiten voor de oudste peuters. (Schoolgericht). * Iedere dag een [...]

Pedagogische coaching op de groepen

Om de pedagogisch medewerkers te ondersteunen en de zorg voor de kinderen te optimaliseren, worden pedagogisch medewerkers gecoacht. Dit gebeurt onder andere door observaties op de groepen. Tijdens deze observaties wordt er natuurlijk gekeken naar de fysieke veiligheid en hygiëne op de groep, maar het accent ligt op het feit of de opvang bijdraagt aan een emotioneel veilige ontwikkeling van de kinderen. Tijdens deze observaties richt ik mij o.a. op de volgende aspecten: De stimulering van de hechting en geborgenheid. De sociaal emotionele veiligheid van de kinderen. De wijze waarop er structuur en regelmaat wordt geboden aan de kinderen. De variatie in aangeboden activiteiten en de specialisaties van de pedagogisch medewerkers. De interacties tussen pedagogische medewerkers en de kinderen. De manier waarop de ontwikkeling van de kinderen wordt gestimuleerd, passend bij hun leeftijd. De ontwikkelingsgebieden van kinderen zijn het uitgangspunt. Denkt u hierbij aan: -Lichamelijke ontwikkeling -Sociaal emotionele ontwikkeling -Spelontwikkeling en de verstandelijke ontwikkeling. De observatie wordt vervolgens met de pedagogisch medewerkers in een groepsoverleg geëvalueerd. Daarnaast vinden er ook individuele coaching gesprekken plaats, waarbij o.a. wordt besproken in welke fase een medewerker zich bevindt en hoe zij zich ontwikkelt. Het welbevinden van een medewerker is van wezenlijk belang om [...]

Snoopy’s samenwerking met Valkvers!

Kinderopvang Snoopy werkt samen met Valkvers.Voor ouders betekent dit dat zij via www.valkvers.nl een heerlijke verse maaltijd kunnen bestellen, die vanaf 16.00 uur bij ons in de koelkast staat.  Wat dacht u van een heerlijke stamppot, paddenstoelenrisoto of pasta carbonara? Na een werkdag nemen ouders de verse maaltijd mee naar huis en staat het in een handomdraai op tafel.Omdat we net van start zijn gegaan met deze nieuwe service, ontvangen alle ouders 2 vouchers om de maaltijden uit te proberen. Dat wordt genieten!

Snoopy’s peuteropvang

Kinderopvang Snoopy is van start gegaan met peuteropvang in de huiselijke en sfeervolle groep "de Vlinders". Iedere woensdag- en vrijdagochtend van 8.30-12.00 uur is de peuteropvang geopend voor kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar oud. In een uitdagende omgeving krijgen de peuters alle mogelijkheden om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen. Uurtarief peuteropvang € 7,00 Voordelen peuteropvang Opvang met leeftijdsgenootjes. Korte dagdelen van 3,5 uur (excl. lunch). Uitbreiding dagdeel incl. lunch op aanvraag. Kinderopvangtoeslag Vaste dagindeling. Volop aandacht voor de ontwikkeling van uw kind. Peuteropvang stimuleert de taalontwikkeling. Peuter gym specialisatie; stimuleert de motoriek en de sociale ontwikkeling. Muziekles. Deskundige begeleiding door onze pedagogisch medewerkers. 40 weken contract (52 weken contract optioneel).

Themamaand Kunst

Op Snoopy werken wij met themamaanden en de maand september staat het thema Kunst centraal! Bij dit thema komen activiteiten aan bod die de diverse ontwikkelingsgebieden stimuleren, zoals de zintuiglijke ontwikkeling, cognitieve ontwikkeling, motorische ontwikkeling en creatieve ontwikkeling. De thema activiteiten bestaan uit een aantal kernactiviteiten, zoals kringgesprekjes, uitstapjes en 3+ activiteiten (voor kinderen van 3 jaar en ouder). We gaan bijvoorbeeld een wandeling maken door de beeldentuin, naar museum Coda en verven met knikker. Op de peutergroepen worden alle mooie kunstwerken opgehangen, zodat u een indruk krijgt van onze creatieven kinderen!

Peuter gym op Snoopy

Een van onze pedagogisch medewerkers is gespecialiseerd in peuter gym. Wij vinden het belangrijk om deze activiteit de kinderen aan te bieden, omdat peuter gym niet alleen de motorische ontwikkeling stimuleert, maar ook de sociale ontwikkeling. De kinderen leren bijvoorbeeld op hun beurt te wachten en samen te werken. Kinderopvang Snoopy is gevestigd naast Pcbo de Korenaar en de school beschikt over een fijne speelzaal met diverse materialen. Met de peuters gaan we geregeld naar deze zaal toe om lekker te gymmen.

Kennismaking instroomgroep De Korenaar

Onlangs was het dan zover! Een aantal 3+ers hebben een kijkje genomen bij de instroomgroep van Juf Ineke. Deze nieuwe ontwikkeling in samenwerking met PCBO De Korenaar heeft als doel om de kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het basisonderwijs. Iedere maand gaan we met een de peuters op ontdekking in de kleuterklas. Aan de reacties van de kinderen, ouders en leerkrachten merken we dat het een succes is!