Themamaand

Afgelopen maand hebben wij gewerkt rond het thema wilde dieren. Er werden leuke boeken meegenomen van thuis die we konden voorlezen en er kwamen zelfs wilde dieren knuffels mee! Het is leuk om te zien dat zoveel ouders en kinderen betrokken zijn bij onze thema’s. In september starten wij met een nieuw thema: ZINTUIGEN. Tijdens de themamaand ondernemen wij allerlei ontwikkelingsgerichte activiteiten die aansluiten bij dit thema. Spelenderwijs verbreden kinderen hun kennis over het onderwerp en wordt hun ontwikkeling op allerlei vlakken gestimuleerd. De themamaand bestaat uit een aantal kernactiviteiten: * 2 kook- en bak activiteiten. * 2 uitstapjes. * 4 uitdagende activiteiten voor de oudste peuters. (Schoolgericht). * Elke dag een kringgesprek of kringspel. * Creatieve activiteiten. * Voorlezen: Er worden elke maand boeken geleend bij Coda die aansluiten op het thema. Een aantal medewerkers hebben een specialisatie (zoals yoga, muziek of peutergym). Zij zullen hun lessen specifiek toespitsen op het thema. Een greep uit de thema activiteiten van aankomende maand: *  Horen: Muziek maken. * Voelen: Een blote voeten pad lopen. * Proeven: Geblinddoekt verschillende smaken ontdekken. * Ruiken: Een ontdekkingstocht door de kruidenmand. * Zien: Een verrekijker knutselen. Heeft u thuis nog een leuk boek dat [...]

Hitteprotocol

Met dit warme weer is ons hitteprotocol van kracht. Dit betekent dat wij een aantal maatregelen nemen. Denkt u bijvoorbeeld aan: - We smeren de kinderen meerdere keren per dag in. - We creëren schaduwplekken in de tuinen. - In de ochtend spelen we al vroeg buiten en op het heetst van de dag spelen we binnen. - We spelen veel met water. - We bieden geen actieve en inspannende activiteiten aan. - We drinken extra water. - We sluiten ramen en deuren om de warmte buiten te houden en de airco's op de groepen staan aan. -Het springkussen wordt niet gebruikt.

Pedagogische coaching op de groepen

Om de pedagogisch medewerkers te ondersteunen en de zorg voor de kinderen te optimaliseren, worden pedagogisch medewerkers gecoacht. Dit gebeurt onder andere door observaties op de groepen. Tijdens deze observaties wordt er natuurlijk gekeken naar de fysieke veiligheid en hygiëne op de groep, maar het accent ligt op het feit of de opvang bijdraagt aan een emotioneel veilige ontwikkeling van de kinderen. Tijdens deze observaties richt ik mij o.a. op de volgende aspecten: De stimulering van de hechting en geborgenheid. De sociaal emotionele veiligheid van de kinderen. De wijze waarop er structuur en regelmaat wordt geboden aan de kinderen. De variatie in aangeboden activiteiten en de specialisaties van de pedagogisch medewerkers. De interacties tussen pedagogische medewerkers en de kinderen. De manier waarop de ontwikkeling van de kinderen wordt gestimuleerd, passend bij hun leeftijd. De ontwikkelingsgebieden van kinderen zijn het uitgangspunt. Denkt u hierbij aan: -Lichamelijke ontwikkeling -Sociaal emotionele ontwikkeling -Spelontwikkeling en de verstandelijke ontwikkeling. De observatie wordt vervolgens met de pedagogisch medewerkers in een groepsoverleg geëvalueerd. Daarnaast vinden er ook individuele coaching gesprekken plaats, waarbij o.a. wordt besproken in welke fase een medewerker zich bevindt en hoe zij zich ontwikkelt. Het welbevinden van een medewerker is van wezenlijk belang om [...]

Snoopy’s samenwerking met Valkvers!

Kinderopvang Snoopy werkt samen met Valkvers.Voor ouders betekent dit dat zij via www.valkvers.nl een heerlijke verse maaltijd kunnen bestellen, die vanaf 16.00 uur bij ons in de koelkast staat.  Wat dacht u van een heerlijke stamppot, paddenstoelenrisoto of pasta carbonara? Na een werkdag nemen ouders de verse maaltijd mee naar huis en staat het in een handomdraai op tafel.Omdat we net van start zijn gegaan met deze nieuwe service, ontvangen alle ouders 2 vouchers om de maaltijden uit te proberen. Dat wordt genieten!

Snoopy’s peuteropvang

Kinderopvang Snoopy is van start gegaan met peuteropvang in de huiselijke en sfeervolle groep "de Vlinders". Iedere woensdag- en vrijdagochtend van 8.30-12.00 uur is de peuteropvang geopend voor kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar oud. In een uitdagende omgeving krijgen de peuters alle mogelijkheden om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen. Uurtarief peuteropvang € 7,00 Voordelen peuteropvang Opvang met leeftijdsgenootjes. Korte dagdelen van 3,5 uur (excl. lunch). Uitbreiding dagdeel incl. lunch op aanvraag. Kinderopvangtoeslag Vaste dagindeling. Volop aandacht voor de ontwikkeling van uw kind. Peuteropvang stimuleert de taalontwikkeling. Peuter gym specialisatie; stimuleert de motoriek en de sociale ontwikkeling. Muziekles. Deskundige begeleiding door onze pedagogisch medewerkers. 40 weken contract (52 weken contract optioneel).

Themamaand Kunst

Op Snoopy werken wij met themamaanden en de maand september staat het thema Kunst centraal! Bij dit thema komen activiteiten aan bod die de diverse ontwikkelingsgebieden stimuleren, zoals de zintuiglijke ontwikkeling, cognitieve ontwikkeling, motorische ontwikkeling en creatieve ontwikkeling. De thema activiteiten bestaan uit een aantal kernactiviteiten, zoals kringgesprekjes, uitstapjes en 3+ activiteiten (voor kinderen van 3 jaar en ouder). We gaan bijvoorbeeld een wandeling maken door de beeldentuin, naar museum Coda en verven met knikker. Op de peutergroepen worden alle mooie kunstwerken opgehangen, zodat u een indruk krijgt van onze creatieven kinderen!

Peuter gym op Snoopy

Een van onze pedagogisch medewerkers is gespecialiseerd in peuter gym. Wij vinden het belangrijk om deze activiteit de kinderen aan te bieden, omdat peuter gym niet alleen de motorische ontwikkeling stimuleert, maar ook de sociale ontwikkeling. De kinderen leren bijvoorbeeld op hun beurt te wachten en samen te werken. Kinderopvang Snoopy is gevestigd naast Pcbo de Korenaar en de school beschikt over een fijne speelzaal met diverse materialen. Met de peuters gaan we geregeld naar deze zaal toe om lekker te gymmen.

Kennismaking instroomgroep De Korenaar

Onlangs was het dan zover! Een aantal 3+ers hebben een kijkje genomen bij de instroomgroep van Juf Ineke. Deze nieuwe ontwikkeling in samenwerking met PCBO De Korenaar heeft als doel om de kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het basisonderwijs. Iedere maand gaan we met een de peuters op ontdekking in de kleuterklas. Aan de reacties van de kinderen, ouders en leerkrachten merken we dat het een succes is!

Cursus babymassage bij Snoopy

Vanaf juni 2018 gaat bij Snoopy de cursus Babymassage weer van start. Deze cursus wordt gegeven door Belinde Kollmann, werkzaam bij praktijk voor Fysiotherapie Houwer &Ruijs. Details: Data:             20 en 27 juni, 4 en 11 juli 2018 van 9.30-11.00 uur. Locatie:         Kinderopvang Snoopy, Tesselschadelaan 2, Apeldoorn. Leeftijd         baby: vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden oud. Kosten           € 95,- inclusief reader en koffie/thee Aanmelden: info@kinderopvang-snoopy.nl. Voor specifieke vragen over de cursus kunt u contact opnemen met : Belinde  Kollmann E-mail bkollmann@houwerenruijs.nl Tel: 06 - 21 87 15 14

Snoopy’s opa en oma ochtend

Opa’s en oma’s spelen meestal een grote rol in het leven van hun kleinkind. Daarom organiseren wij op vrijdag 25 mei a.s. een opa en oma ochtend. Alle opa’s en oma’s zijn dan van harte welkom op Snoopy! Wij hopen dat u op deze ochtend een indruk krijgt van de manier waarop uw kleinkind bij ons wordt opgevangen. We beginnen de ochtend om 8.45 uur. Programma: - 8.45 - 9.00 uur ontvangst in de speelhal met koffie of thee. - 9.00 - 9.30 uur een kijkje op de groep van uw kleinkind, waar u uw kleinkind een fruithapje of flesje (babygroepen) kunt geven, of kunt kijken bij een activiteit (peutergroepen) die wordt georganiseerd. - 9.30 - 10.00 uur rondleiding ± 10.00 uur afscheid. De kinderen die normaal gesproken niet op dit dagdeel worden opgevangen, mogen nu natuurlijk ook komen met hun opa en oma. In verband met de organisatie vernemen wij graag voor 14 mei a.s. via info@kinderopvang-snoopy.nl met hoeveel personen u aanwezig zult zijn op deze ochtend. P.S. Als de belangstelling erg groot is, zal het programma iets afwijken; dan splitsen we de groep en gaan we in kleine groepjes een kijkje nemen bij uw kleinkind(eren). I.v.m. de verwachte [...]