Specialisatie

De pedagogisch medewerksters van Kinderopvang Snoopy hebben allemaal een eigen specialisatie waarbij zij de focus leggen op een bepaald aspect van de ontwikkeling van jonge kinderen.

In onderstaand overzicht leest u hier meer over.

Eén van onze pedagogisch medewerkster verzorgt de peutergym in het gymlokaal. In dit lokaal hebben wij de beschikking over diversen toestellen en spelmaterialen. Iedere maand stimuleren we spelenderwijs de motoriek en behendigheid; door hoepels klimmen, koprol op de mat, spelletjes met de pittenzakken, de kinderen vinden het geweldig. Ook de sociale ontwikkeling wordt door peutergym gestimuleerd; samen een spelletje doen, op je beurt wachten en leren delen.

Peuters ontdekken de wereld heel actief en beweeglijk. Maar naast de vele inspanningen en prikkels hebben ze ook ontspanning en rust nodig. Het zou dus vanzelfsprekend moeten zijn peuters ook ontspanning aan te bieden. Inspanning en ontspanning horen elkaar af te wisselen, dat brengt een peuter in balans. Toch blijkt het in de praktijk soms moeilijk om er een vorm voor te vinden. Peuteryoga is daarvoor heel geschikt.

Door yoga komen peuters meer in contact met zichzelf en hun innerlijke wereld. Dat maakt ze beter bestand tegen de – soms ingewikkelde – buitenwereld. Yoga heeft een goede uitwerking op het lichaam.

Het bevordert:
* een goede lichaamshouding;
* de motorische vaardigheden;
* een goede weerstand;
*de werking van spieren, organen, klieren en de bloedsomloop.

Naast het fysieke aspect gaat het bij yoga ook om de ademhaling, de aanraking en de zintuigen. Hierdoor wordt een peuter in zijn hele wezen aangesproken. Alle mentale, emotionele en spirituele facetten komen bij yoga aan bod en daardoor zie je verbetering in:
* het zelfvertrouwen;
* het zelfbewustzijn;
* het concentratievermogen;
* de emotionele groei.

Dat maakt yoga nu zo bijzonder! Je wordt er lichamelijk sterker en geestelijk evenwichtiger van. Daarbij geeft yoga vooral veel plezier in het ontdekken en ervaren. Peuters vinden het heerlijk allerlei lichaamshoudingen te onderzoeken, met hun adem te spelen en hun zintuigen te gebruiken. Daarom is yoga zo geschikt voor hen. Door al jong met yoga te beginnen, leg je een goede basis voor een gezond en evenwichtig leven.

Maandelijks bezoekt een vaste groep peuters naar het woonzorgcentrum. Bij de peuters en ouderen is er dan ook direct herkenning. Elk samenzijn heeft een vaste opbouw; samen drinken, een activiteit en afscheid nemen d.m.v. handjes schudden en uitgebreid zwaaien. De bewoners brengen 1x per jaar ook een bezoek aan ons kindercentrum. Kinderopvang Snoopy werkt samen met woonzorgcentrum de Matenhof om gezamenlijke activiteiten met de bewoners te ondernemen zoals; spelletjes, liedjes zingen of een creatieve activiteit. Op een natuurlijke wijze komen deze leeftijdsgroepen tot stimulerende interacties.

Lees het artikel op Kinderopvangtotaal.

Wij vinden het belangrijk kinderen in contact te brengen met dieren, maar ook spelenderwijs ze te leren over de natuur. Ieder jaar organiseren we een ‘kriebelbeestjes maand’ en ook de moestuin is een onderdeel om de kinderen meer te leren over de natuur. Wat groeit er in de moestuin, hoe ziet het eruit en vooral hoe smaakt het….

Met de kinderen verzorgen en knuffelen we dagelijks twee hangoorkonijnen en 4 kippen. De dieren hebben een stukje van de tuin tot hun beschikking om vrij in te lopen en als ze willen kunnen ze terug in hun hok.

De eindverantwoordelijkheid is in handen één van de pedagogisch medewerksters. Zij houdt zich specifiek bezig met haar specialiteit ‘dier en natuur’. Zo organiseert zij de modderdag, de kriebelbeesten maand en bedenkt ze leuke recepten en bereidt die met groenten en fruit uit onze eigen moestuin.

Om de week klinkt het ons als muziek in de oren, als onze pedagogisch medewerkster, met haar muziekles van start gaat bij de dreumesen en de peuters.

De les heeft een duidelijke opbouw; welkom heten d.m.v. een lied gevolgd door een muziekactiviteit zittend in de kring , daarna een muziekactiviteit waarbij de kinderen heel actief kunnen zijn en als afsluiting een ‘dag-liedje’.

De lessen duren ong. 30 minuten en de muziekinstrumenten zijn een vast onderdeel.

Heeft uw kind moeite met doorslapen, in slaap komen en/of komt het ‘s nachts steeds uit bed?

Maak eens een afspraak met onze slaapexpert om samen te bespreken wat de reden kan zijn van deze slaapproblemen. Samen met u kijkt zij naar de slaaprituelen en gewoontes/structuur bij het naar bed gaan. Onze pedagogisch medewerkster heeft praktische tips die u en uw kind kunnen helpen!

Hij is helemaal weg van Snoopy

Wij brengen ons zoontje nu ruim een jaar naar Snoopy.

Google review, René Jurgens

Themamaand

Afgelopen maand hebben wij gewerkt rond het thema wilde dieren. Er werden leuke boeken [...]

Hitteprotocol

Met dit warme weer is ons hitteprotocol van kracht. Dit betekent dat wij een [...]